Miért fontosak az interkulturális szolgáltatások?

Talán Ön is tapasztalta már, hogy a nyelvi korlátok mellett leginkább a kulturális különbségek nehezítik meg az olyan multinacionális cégek belső életét, melyben különböző országokból származó munkavállalók, vezetők dolgoznak együtt.

A különböző viselkedésmechanizmusok eltérő alapjainak meg nem értése gyakran vezet nem megfelelő munkahelyi eredményekhez, egészségtelen munkahelyi légkör kialakulásához, alacsony motivációs szinthez, a munkahelyi vezetők és munkavállalók nem megfelelő kiválasztásához és előléptetéséhez, magas munkaerő költségekhez és végül komoly fluktuációs problémákhoz.

Mi hiszünk abban, hogy egy vállalat nyereségét lehet növelni és a költségek is csökkenthetők a megfelelő munkaszervezéssel és a munkavállalók megfelelő motiválása által, ehhez azonban szükség van a vállalat HR modelljének időszakos átvizsgálására és az ideális állapothoz lehető legközelebbi állapot kialakítására. A legelső lépés ehhez egy stabil alap létrehozása, egy olyan multikulturális munkakörnyezet kialakítása, amelyben a munkavállalók szorosan és együttműködve a vállalat érdekéit szem előtt tartva dolgoznak együtt.

Cégünk szívesen áll ügyfeleink rendelkezésére kultúrközi egyeztetés-tanácsadás nyújtásával, tréning programok tartásával (a külföldi és a helyi munkatársak részére is) és a már kialakult konfliktusok felmérésére és kezelésére irányuló szolgáltatással.

Érdekli az interkulturális menedzsment?

Olvassa el további bejegyzéseinket!

Az interkulturális kommunikációban kiemelkedően fontos, hogy ugyanazon szavak, kifejezések és fogalmak alatt ugyanazt értsük. Bejegyzésünkben a "flexibilitás" kifejezés különböző értelmezésével kapcsolatos tapasztalatainkat osztjuk meg.

Ti minek látjátok? Ha egy kép ennyiféle módon értelmezhető, akkor vajon mi a helyzet egy-egy munkahelyi szituációval, főként akkor, ha különböző kultúrákból érkeztünk?

error: Content is protected !!