HR és Munkajog moduláris

Kettő az egyben: HR és Munkajog moduláris képzés

A képzés lefedi a munkajogi szabályok teljes körét az egyes HR-, management-, és egyéb adminisztratív folyamatok munkajogi szempontból történő megközelítésen keresztül.

A képzés részletes leírásáért görgessen lejjebb!

Induló képzéseink

2022. november 25

Jelentkezési határidő: 2022. november 18

Tovább az esemény oldalára!

2023. január 19

Jelentkezési határidő: 2023. január 13

Tovább az esemény oldalára!

Sokat tapasztalt oktatók

Kipróbált tréning program

Jó hangulat, exkluzív környezet

A Képzés részletes leírása

Kiknek ajánljuk

A HR és munkajog moduláris képzést olyan szakembereknek ajánljuk, akiknek releváns képzettségük és/vagy szakmai tapasztalatuk van HR és/vagy munkajog területen.

A képzés hossza

Moduláris képzés: 9 modulos (9 napos) képzés  (nettó képzési óraszám / képzési nap: 5 óra).

A képzés célja

• Munkaügyi, valamint általános-, rendszer- és folyamat menedzsment alapú megközelítéssel támogatjuk a jogszerű, automatizált és hatékony HR rendszerek kialakítását és működtetését.


• HR és vállalati menedzsment szempontok figyelembevételével tűzzük ki célul a munkajogi előírások betartását biztosító megoldások bemutatását, alapot nyújtva ezzel a Munkáltató számára legkedvezőbb jogszerű lehetőségek megtalálására és implementálására.


Megoldási javaslatokat kínálunk a munkajogi kockázatok csökkentésére, illetve kiküszöbölésére - kiemelve és bemutatva a „munkajog-kompatibilis rendszerek ”hülyebiztos” (pokayoke) ellenőrzési elemeinek jelentőségét.


Az egyes felmerülő kérdésekre rendszerszintű megoldási javaslatokat kínálunk.

A képzés módszertana

Az elmélet és a gyakorlat összekapcsolásával koherens és a napi gyakorlatban jól használható tudást kínálunk mind munkajogi, mind vállalati menedzsment, valamint HR területen.


Konkrét esetek kezelésére nyújtunk megoldást nagyszámú konkrét és stilizált példa bemutatásán keresztül, hogy minden kollégája, minden területen ugyanúgy döntsön és az a döntés jó döntés legyen.


• Folyamat és rendszer alapú struktúrában, a munkajogi szabályokat ezekhez illesztve mutatjuk be (nem az Mt. felépítését, hanem a vállalati működés egyes elemeit vesszük alapul, erre épülő struktúrát követünk).


A magyar munkajogi szabályok tartalmának, jogelméleti hátterének ismertetése mellett kitérünk a vonatkozó szabályok gyakorlati jelentőségének bemutatására is.


• „Orvosi ló”-megközelítést alkalmazunk, avagy a leggyakoribb hibákat, problémákat, illetve üzleti kockázatot jelentő területeket a vállalati rendszerekhez és folyamatokhoz kapcsolódóan mutatjuk be.


A problémákat nem egyesével oldjuk meg, hanem ezek automatikus kezelését tesszük lehetővé egyedi folyamat-alapú megközelítéssel.


Tekintettel a legtöbb munkáltató speciális jelenlegi helyzetére, külön kitekintést nyújtunk a koronavírus által generált speciális munkajogi helyzetek és problémák adekvát és jogszerű módjaira, modelljeire vonatkozóan.

Oktatóink

Berke Gyula, Bankó Zoltán, Petrovics Zoltán, Perjési Judit, Balogh Monika


Oktatóinkról szóló leírásért látogasson el a Szakértőink és Oktatóink menüpontra!

A képzés nyelve

Magyar

A képzés típusa

Kontakt / Online

A képzés díja

9 napos (9 modul) moduláris képzés díja: 417.500 HUF + ÁFA.


Részletfizetési lehetőségeinkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó bejegyzéseink

HR és Munkajog moduláris, valamint a Munkaügyi Compliance Auditor képzésünk 2015 óta töretlen népszerűségnek örvend. Kezdetben a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Wolters Kluwer Kft. gondozásában kerültek megrendezésre, 2020-tól kezdve ezek a képzések cégünknél érhetők el!

Ebben a bejegyzésben azt mutatjuk be, hogy miért hasznos és mit lehet nyerni azzal, ha egyszerre ismerjük ugyanazok a folyamatok HR és munkajogi aspektusait.

Látogasson el a Képzési naptárunk menüpontra további információért induló képzéseinkről!
Vagy iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön induló képzéseinkről!
error: Content is protected !!