Moduláris Interkulturális Menedzsment

Magyarország

Japán

Franciaország

Németország

Lengyelország

Svédország

Dánia

Norvégia

India

Ezt a képzést azon vállalatok számára ajánljuk, melyeknél a külföldi ügyfelekkel, beszállítókkal, partnerekkel való kapcsolattartás időben és/vagy tartalmilag lényeges részét képezi a cég működésének; VAGY a cég menedzsment kultúrájában vagy munkavállalói összetételében szignifikáns a külföldi jelenlét, ÉS

 

az Ön cégének munkavállalói, beszállítói, ügyfelei közül több/mindegyik nemzet tagjait szeretnék felkészíteni (Pl.: magyar kollégák külön, francia kollégák külön és koedukált – vegyes csoport a záró modulban) az interkulturális közegben való együttműködésre, a lehetséges konfliktusok megelőzésére és gyors feloldására, valamint a lehető leghatékonyabb multikulturális vállalati menedzsment kialakítására és működtetésére.

Moduláris Interkulturális Menedzsment Képzés: 3-5 napos képzés (nettó képzési óraszám / képzési nap: 5 óra)

Legfontosabb célkitűzésünk a kulturális gyökerek, jelenségek, különbözőségek menedzsment szempontból történő bemutatása az egyes nemzeti munkavállalói csoportok erőteljes közelítése a hatékony és zökkenőmentes munkavégzés kialakításának és fenntartásának érdekében.

A képzés a vállalati működés egyes elemeire, a protokollra és etikettre, a jogszabályokra, valamint a menedzsment egészére épülve mutatja be a két kultúra különbözőségeit, azokat a konfliktusokat, amelyek éppen a különbségek miatt nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő, egyúttal javaslatokat is kínál ezek megoldására.

 

A képzés során mindkét nemzet tagjai a másik nemzetre vonatkozóan kapnak információkat saját kultúrájuk fő sajátosságait mint viszonyítási alapot alkalmazva.

 

Ennek eredményeképpen az első két modul tartalmi és módszertani értelmemben egymás tükörképének is nevezhető.

 

Javaslatunk szerint / a nagyobb hatékonyság érdekében, az interkulturális kommunikációban, valamint az interkulturális munkavégzésben résztvevő minden munkavállaló – tekintet nélkül nemzetiségére – részt vesz a képzésen annak érdekében, hogy az egyes kultúrák a lehető leghatékonyabban tudjanak egymáshoz kapcsolódni és együtt működni a vállalati menedzsment, valamint a munkavégzés során.

 

Minden esetben a vállalat egyedi igényeihez szabott képzési tartalom kerül kialakításra, melynek során figyelembe vesszük a munkavégzés jellegzetességeit, az alkalmazott menedzsment eszközöket, a két kultúra képviselőinek kapcsolódási módját, valamint a speciális problémákat és kihívásokat, mellyel a cég találkozhat.

• Japán (japán, magyar és angol nyelven)

 

• Spanyolajkú Dél-Amerika (spanyol és angol nyelven)

 

• Franciaország (francia és angol nyelven)

 

• Németország (német, magyar és angol nyelven)

 

• India (angol és magyar nyelven)

 

• Svédország (svéd, magyar és angol nyelven)

 

• Dánia (dán, magyar és angol nyelven)

 

• Norvégia (norvég, magyar és angol nyelven)

 

• Skandinávia (svéd, dán, norvég, magyar és angol nyelven)

 

• Magyarország (magyar és angol nyelven)

 

• Lengyelország (magyar, angol és lengyel nyelven)

A képzéseket olyan vállalati tapasztalattal is rendelkező antropológusok, szociológusok, interkulturális menedzsment szakértők, tanárok, újságírók, illetve olyan oktatók tartják, akik, végzettségükön túlmenően mélyreható személyes tapasztalattal is rendelkeznek az adott kultúra sajátosságaival kapcsolatban, valamint az interkulturális konfliktusok természetét jól ismerik.

 

Oktatóinkról szóló leírásért látogasson el a Szakértőink és Oktatóink menüpontra!

Kontakt / Online

A Moduláris Interkulturális Menedzsment képzés megtartására a megrendelő egyedi igényeinek felmérését követően egyedileg kerül sor.

 

Ajánlatunkért keressen bennünket a  Kapcsolat menüponton keresztül.

Látogasson el a Képzési naptárunk menüpontra további információért induló képzéseinkről!
Vagy iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön induló képzéseinkről!
error: Content is protected !!